Clinics & Workshops

 

Op zoek naar een leuke invulling voor een clinic, presentatie of workshop?

En wil je eens wat anders? Wij hebben verschillende mogelijkheden. Zo hebben wij een workshop ontspanningsmassage voor je paard ontwikkeld, geven wij presentaties over voeding en zadels en zijn er mogelijkheden voor proefgerichte clinics. Daarnaast is het uiteraard mogelijk een clinic grondwerk/handwerk Academische Rijkunst te organiseren.


Lees hieronder meer over de mogelijkheden, mocht je geïnteresseerd zijn en meer informatie willen? Neem dan zeker eens contact op!


Clinics/Workshops


Workshop Ontspanningsmassage

Wil jij graag leren hoe je met een paar grepen je paard na hard werk kunt helpen ontspannen? Of hoe je je paard kunt helpen loslaten in de training?

Zelf je paard helpen ontspannen

Boek dan nu een workshop ontspanningsmassage voor je paard. Tijdens deze workshop krijg je, gericht op jouw paard tips en oefeningen om je te helpen bij je training. Dit natuurlijk naast een stuk belangrijke basiskennis. De kosten voor deze workshop zijn 25 euro per deelnemer, we kunnen dit organiseren vanaf 5 deelnemers. Gezamenlijk hebben we dan een half uurtje theoretische basiskennis (indien mogelijk wel met een paard als model), waarna er per deelnemer nog een half uur de tijd is om naar het paard te kijken en oefeningen aan te leren.Het is aan te bevelen deze workshop met een eigen paard te volgen, maar in sommige gevallen is het ook mogelijk een paard te lenen.
Na deze workshop ben je in staat je eigen paard een fijne ontspanningsmassage te geven, een mooie beloning voor na het werk of gewoon tussendoor.


Proefgerichte clinics

Je rijdt wedstrijden of wilt dit gaan doen, maar waar let zo’n jury nou op? Tijdens een proefgerichte clinic is dit waar we naar kijken. Het is mogelijk om dit in reguliere lesvorm te doen, dus dat we de proefonderdelen een voor een eens oefenen en nalopen. Leuker is het om eerst een proef te rijden welke gefilmd wordt, inclusief het jurycommentaar.

Hoe zorg ik er nu voor dat die 6 een 7 wordt?

Hierna gaan we aan de slag met de punten die beter kunnen. Soms is dit een algemeen stukje (ontspanning, lossigheid of impuls bijvoorbeeld), maar soms is dit ook een onderdeel op zich. De les na de proef duurt ongeveer 20 minuten, dus in totaal rijdt je ongeveer een half uur.

 


Academische Rijkunst

In deze clinic werken we aan verschillende aspecten van de Academische Rijkunst. Deze clinic is per combinatie op niveau af te stemmen.

Werken vanaf de grond als aanvulling

Of je nou gewoon eens kennis wil maken met de Academische Rijkunst of dat je je hier al langer in verdiept, voor ieder is er wat wils. Een demonstratie met 1 van mijn eigen paarden valt, in overleg, onder de mogelijkheden.


Lezingen: Voeding / Zadels


 Voeding

Voor iedere paardenhouder een must; kennis over paardenvoeding. Want hoe weet u of u de juiste keuze maakt in de vele voedingsmiddelen die er zijn? En hoe weet u of uw paard voldoende of te veel krijgt? Na deze presentatie kent u de basis van de rantsoenberekeningen, heeft u inzicht in de verschillende voedingsmiddelen en hun voor- en nadelen en bent u in staat bewuster te kijken naar het voer voor uw paard.


Zadels

Hoe kan ik nou controleren of mijn zadelmaker zijn werk goed doet? Ik wil een tweedehandszadel kopen, maar niet elke keer de zadelmaker hoeven vragen. Hoe weet ik nu of ik het juiste zadel voor mij en mijn paard heb en hoe kan ik tussentijds controleren of mijn zadel nog goed ligt? Het antwoord op deze (en meer) vragen krijgt u in de presentatie over zadels. We kijken hierbij naar Engelse zadels.

 


 

Geïnteresseerd in het organiseren van een clinic/workshop? Neem dan contact op, dan kijken we gezamenlijk hoe we invulling kunnen geven aan jullie wensen.