Dressuurinstructie

Gymnastiek en body-buildenExented Steps - Dressuur

Voor iedere combinatie is het belangrijk om regelmatig dressuurmatig te werken met het paard. Je houdt je paard hiermee immers fit genoeg om jou te dragen. Of je nu op wedstrijd wilt of juist lange zwerftochten wilt maken door de bossen, een dressuurmatige basis is onontbeerlijk.

Ja maar ik ben een recreatie-ruiter, wij rijden alleen maar in het bos, dus wat is het nut van les nemen?

Ieder paard is gebaat bij een manier van rijden die hem in staat stelt de ruiter te dragen. Wij als ruiter klimmen op het paard en verwachten dat hij ons draagt waarheen we gaan. Heb je zelf wel eens op handen en knieen gezeten, kruipend over de grond met een zak voer op je rug? En dan niet valsspelen door je buikspieren aan te spannen… Best zwaar he? Dat is waar een paard ook tegenaan loopt als wij hem niet af en toe eens herinneren aan die buikspieren.

Nee, een recreatiepaard hoeft niet alle “kunstjes” te kennen, maar hoe makkelijk is het als hij achterwaarts kan als hij ergens in loopt waar hij niet verder kan? En hoe lekker is het als je hem aan je been kunt begrenzen zodat hij niet net voor die aankomende auto stapt? Om nog maar te zwijgen van die fijn werkende rem…. of juist gas bij het oversteken van een drukke weg. Al deze punten hebben te maken met het dressuurmatig rijden van jouw recreatiepaard en zorgen voor een onbezorgde en ontspannen buitenrit. En dat met maar eens in de zoveel tijd een lesje!

Maar ik wil wedstrijden rijden

Als dressuurinstructeur besteed ik veel aandacht aan een correct lichaamsgebruik van zowel ruiter als paard. Hier vanuit werken we verder naar het doel wat de combinatie heeft; gecontroleerd buiten rijden, een fijne sanenwerking en misschien inderdaad ook wel die wedstrijden, de keuze is aan jou als ruiter.

Vanuit mijn eigen ervaring als wedstrijdruiter en jurylid (tm de M2) kan ik combinaties begeleiden naar de wedstrijden toe. Ik weet wat ‘men’ wil zien en kan de combinaties daar naartoe begeleiden. Indien gewenst kan ik mee op wedstrijd om ook daar te begeleiden.

Niet alleen de wedstrijdruiter zelf, maar iedereen die zijn paard dressuurmatig wil rijden kan bij mij terecht. Het dressuurmatig rijden van een paard heeft ALTIJD zin, ook zonder wedstrijdambities. Door je paard op de juiste manier dressuurmatig te blijven rijden houd je hem fit en fijn in het lijf. Belangrijk in de lessen is dat er geen focus is op “de krul” maar dat er juist aandacht is voor correct lichaamsgebruik. Een paard wat fijn door het lichaam en over de rug gaat zal “de krul” als cadeau geven aan de ruiter.

Geen aanspanning zonder ontspanning


Wil jij je paard leren trainen met een correct lichaamsgebruik, tot echte samenwerking komen en durf jij de tijd te nemen om je paard netjes op te leiden? Neem dan eens contact op voor meer informatie of een afspraak.

Een overzicht van de prijzen voor de lessen vindt u in de shop.