Houding en Zit

Functioneel zitten

 

 

 

 

 

 

 

In 2014 behaalde ik het diploma Centered Riding, veel elementen hiervan gebruik ik nog steeds in mijn lessen houding en zit. Het principe van deze methode is het rijden vanuit je centrum, vanuit je gevoel, jezelf.

Aangezien mijn visie is dat er niet 1 waarheid en niet 1 methode is gebruik ik ook aspecten uit onder anderen de Academische Rijkunst en overige opleidingen.

Uiteraard is de houding en zit een onderwerp wat in alle lessen bekeken wordt, een goede hulp kan alleen gegeven worden vanuit de juiste zit en dat is in alle takken van paardensport belangrijk.

De fijnste rit begint met de juiste zit

In het werken aan de houding en zit kan ik niet alleen lessen geven aan ruiters te paard (zowel met als zonder eigen paard), maar ook vanaf de grond, dus zonder paard.

In de lessen wordt voornamelijk aandacht besteedt aan het rijden te paard. In de lessen met grondwerk werken we met een bal en met elkaar. Deze lessen staan voornamelijk in het kader van bewustzijn van het (eigen) lichaam en de effecten daarvan op, uiteindelijk, het paard.


Interesse in een dergelijke les? Neem dan contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Een overzicht van de prijzen voor alle lessen en workshops vindt u in de shop.