Longeren

Extended Steps - LongerenRondjes rennen of trainen?

Longeren, dat is toch geen trainen, maar vooral je paard beweging geven?

Longeren is een heel mooie aanvulling op de training van een paard, mits dit correct uitgevoerd wordt en er rekening gehouden wordt met het feit dat teveel werk op een kleine cirkel belastend is voor de gewrichten.

Je kunt werken aan de enkele of aan de dubbele longe. In beide gevallen kan ik je hierin begeleiden. Standaard oefeningen aan de longe zijn natuurlijk de tempowisselingen en overgangen, maar er kan nog zo veel meer! Denk aan het echte dressuurmatige werk aan de longe bijvoorbeeld.

Bij de enkele longe werk ik vaak met kaptoom, de inwerking op het hoofd is hierdoor directer en het paard zal makkelijker reageren op de vraag om stelling. Ook kun je met de enkele longe makkelijker “niets doen” en het paard beoordelen. Een verder geschoold paard (in het grondwerk) kun je uiteindelijk verzamelen door hem meer traversmatig te vragen aan deze enkele longe.

Met de dubbele longe werk ik op het bit of op de neusriem (mits hiervoor de juiste bevestigingsmogelijkheden zijn). Door de bevestiging van de longe hebben we invloed op de hoofd-halshouding van het paard. Daarnaast kunnen we hierbij kiezen de longe over de rug of achter de achterhand langs te doen. We hebben het voordeel van de begrenzing van de buitenlonge. Een nadeel van het longeren met dubbele longe is dat de longeur de handen vaak erg vol heeft en sommige paarden de buitenste lijn vrij spannend vinden.


Op welke manier we longeren is afhankelijk van de voorkeur van paard en ruiter. Wil jij handiger worden in het longeren en gebruik maken van de mogelijkheden die deze manier van trainen je biedt? Neem dan contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Een overzicht van de prijzen voor de lessen vindt u in de shop.