Ruitermassage

Samen los en ontspannen?Extended Steps - Ruitermassage

Maar je komt toch voor het paard, niet voor de ruiter?

Aangezien je veel ziet dat paarden problemen spiegelen (zeker bij 1 vaste ruiter), blijkt vaak dat er bij de ruiter ook het een en ander vast zit. Daar komt bij dat ieder mens van nature scheef is en dit versterkt zich natuurlijk. Door mijn kennis als Sporttherapeut ben ik in staat heel breed te behandelen en verder te kijken waar een ‘normaal’ Sportmasseur ophoudt.


Op de massagetafel of in de stoel?

Nu is het vaak wat ‘genant’ om op lokatie op een massagetafel te gaan liggen. Hiervoor is de stoelmassage heel geschikt. Veel ruiters hebben dankzij het paardrijden klachten in hun schouders. Naast het feit dat de stoelmassage uitermate geschikt is voor een ontspannende, laagdrempelige massage kunnen we met de stoelmassage een vrij groot aantal dingen oplossen als er klachten zijn. De massage kan volledig gekleed plaatsvinden wat het zeer laagdrempelig maakt. De technieken die gebruikt worden zijn gericht op ontspanning en het verbeteren van onder andere de doorbloeding. In ongeveer 20 minuten voel je je losser, energieker en meer ontspannen.


De effecten van de stoelmassage richten zich met name op de (onder)rug en schouderregio.  Indien nodig/gewenst kunnen we verder behandelen op de massagetafel of doorverwijzen naar een fysiotherapeut. Door zowel ruiter als paard los te maken, lossen we eigenlijk alle blokkades op en wordt de ruiter in staat gesteld de bewegingen van het paard los en soepel te volgen.


Een overzicht van de prijzen voor de behandelingen vindt u in de shop.