Beoordelingen

Gerdine & Arca

Zelf heb ik altijd recreatief gereden. Zo’n 2 jaar geleden heb ik een paard erbij gekocht om weer lekker te kunnen rijden. Zij is ontzettend braaf maar soms wel wat stug. Dat ging ik steeds meer ervaren als ik wat meer aan haar vroeg en liep daar iedere keer mee in de knoop in de bak, omdat ik het niet goed wist op te lossen.

Toen ben ik in contact gekomen met Wendy. Zij heeft mij heel fijn geholpen met het op een vriendelijke manier het vertrouwen van mijn paard terug te krijgen in haar mond en om haar rug los te laten zodat er meer ontspanning in het rijden zou komen. Zelf moest/moet ik daarin ook heel veel leren en dat heeft Wendy mij heel fijn in begeleid. Ook aan de scheefheid van het paard en mijn vaste hand.

Later heeft ze mij ook een aantal keren met longeren geholpen om ook daar ontspannen en handigheid in te krijgen. Van deze lessen heb ik eveneens veel geleerd.

Nu ben ik zwanger en rijd al een tijdje niet meer. Zo ben ik begonnen met grondwerk. Dat was ook vrij nieuw voor mij. Dit is een super fijne aanvulling op het rijden. Zo kan ik merken aan het rijden van mijn buurmeisje van 10 die Wendy nu begeleidt dat ze samen met sprongen vooruit gaan en mijn paard fijn aan de hulpen is en duidelijk sterker wordt, mede ook door het grondwerk wat zij heel leuk vindt en dat haar scherp en correct aan de hulpen houdt.

Na mijn zwangerschap hoop ik zelf nog veel te kunnen lessen samen met mijn paard. Ik ervaar de lessen als heel fijn en met een goed gevoel dat ik iedere keer weer wat nieuws heb geleerd en dat kan toepassen.


Lisa & Rano

2,5 jaar geleden kwam mijn dravertje in mijn leven en hoewel er meteen wel een klik was, ging niet alles even soepel. Rijden was elke keer weer een race en ik wist niet goed hoe ik dit aan moest pakken. Uiteindelijk ben ik toch maar op zoek gegaan naar een instructrice, want dit ging echt niet meer. Gelukkig kwam ik toen via facebook bij Extended Steps en sindsdien zijn we ontzettend vooruit gegaan!

Wendy heeft ons geholpen met tempocontrole, waarna we aan de slag gingen met andere rijtechnische dingen. Rano had ook problemen in zijn lichaam, maar dankzij de sportmassages is dat heel erg verbeterd en is correct rijden nu heel belangrijk. We zijn al zover dat we hem leren goed ontspannen te lopen en zelfs de galop begint al flink te verbeteren.

Dressuur vond ik nooit leuk, maar sinds ik les heb van Wendy is dit helemaal veranderd. Wat ik nodig heb, is dat iemand me uitlegt waarom ik bepaalde dingen moet doen en Wendy doet dit voor mij. Nu ik weet waarom ik mijn paard op een bepaalde manier moet rijden, heb ik er plezier in gekregen om dressuurmatig te rijden en zit ik er zelfs over te denken om toch een keertje een dressuur wedstrijdje te gaan rijden.

Ik had helemaal geen ervaring met dravers, maar dankzij Wendy zijn Rano en ik nu een echt team. Heel erg bedankt Wendy, we blijven nog lang bij je lessen!


Liselotte & Roberto

Twee weken geleden voor het eerst mijn PRE Robert laten behandelen door Extended Steps. Robert geeft zich niet zo makkelijk over aan mensen die hij niet kent, maar dit vormde geen enkel probleem. Elke keer als hij aangaf dat het hem even teveel werd (had ie opeens heel erge kriebel) werd er gewoon even meegekriebeld en dan was het weer okay. Hij zat na de behandeling zichtbaar beter in z’n vel (hij “zong” wat af te dagen erna) en voelde tijdens het rijden losser in zijn lijf en had bij oefeningen minder de neiging om te vluchten. Het lossere lijf maakt het werken ook makkelijker voor hem. Super fijn om te merken. Ik hoop nog veel vaker gebruik te kunnen maken van de paardvriendelijke (en mensvriendelijke) behandelingen van Extended steps! groetjes Liselotte


Cynthia & de paarden van Equivici

De paarden bij Equivici hebben natuurlijk fysiek best een zwaar leven. Om te zorgen dat ze toch optimaal lekker in hun vel zitten zodat ze nog lang meegaan, worden ze halfjaarlijks behandeld door Wendy van Extended Steps. Vanochtend waren ze weer aan de beurt!


Wilma & haar belgen

He hoi,

Ik wil je even bedanken voor de behandelingen van mijn belgjes. Lisa loopt al iets makkelijker en Guusje is helemaal veranderend. Die is echt weer een blij ei hihi. Van Darina weet ik nog niet als die veranderd is want ik weet niet als Britta haar al weer heeft gereden na zaterdag. Nogmaals bedankt voor de behandeling Wendy.

Groetjes Wilma


Eefje & Dirk

Zoals je ziet vond Dirk zijn massage zeer ontspannend ? en ik vond het erg leuk, interessant en leerzaam om te zien ☺ bedankt!! Het was absoluut voor herhaling vatbaar


Carolina & Yinx

Wendy Klarenbeek van Extended Steps komt sinds kort regelmatig bij ons langs om zowel mijn paard Yinx als mij te behandelen.

Yinx loopt regelmatig 15-30 km voor de wagen en onder de man en loopt daarnaast ook nog M1 dressuur onder de man. Echter merkte ik dat het toch niet altijd makkelijk ging in zijn lijf met alle trainingen en besloot ik Wendy eens te laten kijken..En hij bleek zijn slechte been te compenseren in zijn lichaam en daardoor raakt hij soms in de knel met spiergroepen die vast gaan zitten en dus zeer gaan doen.

Yinx reageert goed op de behandelingen van Wendy waardoor hij losser in zijn lijf is geworden en de trainingen dus steeds beter gaan.

Maar naast het feit dat ik topprestaties van hem verwacht, moet ik natuurlijk ook topfit en los zijn in het lichaam en dat was dus ook niet altijd het geval bij mij ?…

Dus nu behandelt Wendy naast Yinx ook mij, zodat wij samen een topduo kunnen blijven vormen en samen kunnen genieten van al onze avonturen!

Zo heerlijk om te zien hoe Yinx opknapt van een sportmassage behandeling van Wendy Klarenbeek van Extended Steps terwijl er eigenlijk geen echte klachten zichtbaar waren, maar loopt nu al zo veel losser en fijner..echt een aanrader voor iedereen! Heerlijk genoten vandaag van mijn toppertje